Missing Consumer Key - Check Settings

Male životinjske priče

Kad bi me netko tko nije upoznat sa mojim radom, tražio da ukratko objasnim i opišem svoje priče, možda bi to išlo nekako ovako:

Male životinjske priče, zbirka su priča, točnije slikovnica za djecu. Zamišljene su i pisane kao basne u stihovima, s time što je moja želja i namjera bila da ti stihovi budu u rimi. Svo troje moje djece jako voli glazbu i ponekad uistinu, ostanem zatečena, kojom brzinom i lakoćom, nauče ne samo melodiju, već i tekst neke pjesme. I sama sam, upravo kroz njih, vidjela kako lako odlutaju dok im čitam neku priču, ako je tekst te priče suhoparan i monoton. Zato mi je želja bila kroz rimu dati svojim pričama dozu melodijoznosti, da te kratke priče više budu zabavne poput pjesmice, a ne samo još jedna priča za laku noć.

Kako sam i navela, radi se o basnama kroz koje pratimo raznorazne dogodovštine mojih životinjskih junaka. U ovom prvom krugu, kroz pet slikovnica, predstavit ću Vam bojažljivu sovu koja je prevladala svoj najveći strah kako bi pomogla prijatelju; hrabroga dabra, za kojeg se ispostavilo da i nije baš toliko hrabar… Deva Eva, kao prava rock zvijezda, proputovati će svijet, a uredna Svinja, od šoka zamalo pasti u nesvijest… Nesretnoj će lasti, mladi lisac podariti nezaboravno ljeto i pokazati nam svima kako se prijateljstva mogu graditi usprkos različitostima.